• flag

Csomag összeállítása

Sikeres regisztrációt követően akár azonnal meg lehet kezdeni a csomagrendelést, de a későbbiekben a regisztrációkor megadott adatokat használva bármikor be lehet lépni és rendelést lehet feladni. A rendelés feladáskor a rendszer ellenőrzi, hogy a felhasználó által regisztrált egyedi kód érvényes-e, illetve a kódhoz tartozó fogvatartott jogosult-e csomagot kapni (azaz nem merítette-e ki a havi keretet, rendelkezik-e csomagküldési engedéllyel, stb.). Amennyiben a feltételek nem teljesülnek, a rendszer nem engedélyezi a rendelést. Abban az esetben azonban, ha az engedélyek rendben vannak, a rendszer zöld utat ad a csomag összeállítására.

A csomag a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által engedélyezett termékkörből, a kiétkező boltok termékkínálatából állítható össze. A „Termékek” feliratra kattintva megjelenik az engedélyezett terméklista, mely további alkategóriákra bontva szűkíthető (pl. termék kategória szint: édesség/csokoládék). Minden terméknél feltüntetésre kerül a bruttó ár, a bruttó 5 kg súly és a maximális rendelhető mennyiség, amennyiben egy adott termékre az egységes Házirendben van erre vonatkozó korlátozás. Ha az összeállított csomag súlya meghaladja az 5 kg-os maximális súlyhatárt, abban az esetben a rendszer jelez, és nem lehet továbblépni a „Fizetés” menüre. Hasonló a helyzet, ha valamelyik cikk esetében a maximálisan rendelhető mennyiségnél több került a kosárba. A „Tovább” gomb csak az összes feltétel egyidejű teljesülése esetén lesz aktív.

A csomag kifizetése online bankkártyás fizetéssel vagy átutalással történhet. A számlázási adatok ekkor még módosíthatóak. Amennyiben a fizetés sikeres volt, a rendszer e-mailben visszajelzést küld a megrendelő részére, illetve az adott felületen a megrendelés összesítője elérhetővé válik. Ezt követően elindul a csomag összeállításának a folyamata, azaz a csomag összekészítésre kerül annak a bv. intézetnek a kiétkező boltjában, ahol a címzettként érintett fogvatartott tartózkodik. A csomag érintett fogvatartott számára történő átadását a bv. intézet végzi az összeg beérkezésétől számított 3 munkanapon belül. A csomag rendelésével kapcsolatos elektronikus számla a regisztrációkor megadott e-mail címre érkezik.